• AURINKOSÄHKÖ

AURINKOPANEELIT | AURINKOSÄHKÖJÄRJESTELMÄT

Sähkömies | Sähkötöitä | Aurinkopaneelit | Aurinkosähköjärjestelmät | Sahe-Sähkö Turku

Aurinkopaneelit | Aurinkosähköjärjestelmät

Tarjoamme kaikkiin aurinkosähköjärjestelmä hankkeisiin avaimet käteen -palvelun Varsinais- Suomen alueella. Aurinkosähkö on Suomessa erittäin kannattava energiamuoto.

Kartoitamme ja suunnittelemme aurinkovoimalat vastaamaan juuri sinun tarpeitasi.

Huolellisen suunnittelun ansiosta tiedämme etukäteen mitä urakka sisältää ja kustantaa. Olemme kokenut ja osaava sähköalan yritys.

Aurinkopaneelit ovat huoltovapaita. Aurinkosähköjärjestelmässä ei ole liikkuvia osia ja tekninen käyttöikä on pitkä. Oikein asennettu järjestelmä tuottaa sähköä kymmeniä vuosia huoltovapaasti. Aurinkopaneeleita voi asentaa ympäri vuoden.

Aurinkopaneelit omakotitaloon tai mökille

Aurinkosähköjärjestelmä on helppo asentaa omakotitaloon ja mökille, sillä se ei vaadi esimerkiksi pihan kaivamista, rakenteiden purkamista tai maaporauksia.

Asennus on mahdollista suorittaa jopa yhdessä päivässä.

Aurinkopaneelit omakotitalossa pienentää sähkölaskua. Jos tuotantoa on enemmän kuin kulutusta ylijäämä menee energiayhtiölle. Ylituotannosta saa korvauksen ja korvaus on usein sama mitä asiakas maksaa sähköyhtiölle sähköenergiasta. Tämä hinta ei sisällä luonnollisesti siirtoa tai sähkö- ja arvonlisäveroa.

Aurinkosähköjärjestelmä sisältää aurinkopaneelit, (jotka muuttavat auringon valon tasasähköksi), verkkoinvertterin, (joka muuttaa tasasähkön kiinteistön verkkoon sopivaksi vaihtosähköksi) sekä kaapelit, kiinnitystarvikkeet ja turvakytkimen.

Aurinkopaneeleiden hankintaan voi saada ARA:n energia-avustusta.

Huomaa, että tuet ja avustukset vaikuttavat vähennykseen: Et voi saada vähennystä, jos olet saanut samaa työtä varten esimerkiksi palvelusetelin kunnalta tai avustusta valtiolta.

Aurinkopaneelit taloyhtiöille

Nyt aurinkosähköstä saadaan entistä suurempi hyöty taloyhtiöissä. Nykyään on mahdollista muodostaa energiayhteisö, jossa hyöty aurinkosähköstä saadaan maksimoitua. Aurinkosähkö saadaan jyvitettyä jokaisen asunnon sähkölaskulle.

Kerrostaloissa, rivitaloissa ja muissa kiinteistöissä, joissa on useampia käyttäjiä ja jokaisella omat sähkömittarit, voidaan muodostaa energiayhteisö. Oikein mitoitettuna aurinkosähkövoimalan tuotanto kulutetaan lähes täysin kiinteistön kaikkien asukkaiden toimesta. Kiinteistöön voidaan mitoittaa entistä suurempi järjestelmä, jolloin siitä saadaan paras mahdollinen hyöty.

Kaikkiin taloyhtiöihin voimala ei sovi ja siksi onkin tärkeää selvittää asia aurinkosähkökartoituksen avulla.

Aurinkopaneelit yrityksille

Aurinkopaneelit ovat yrityksille kannattava investointi. Julkisten toimitilojen ja toimitilakiinteistöjen sähkönkulutus on suurinta päiväsaikaan. Erityisesti, kun tilojen viilennys on käytössä.

Valaistus, ilmanvaihto, jäähdytys ym. ovat kiinteistöissä jatkuvaa ja melko tasaista sähkönkulutuskuormaa. Aurinkopaneelit tuottavat kiinteistön tarpeeseen sähköä edullisesti ja ympäristöystävällisesti. Oikein mitoitettuna aurinkosähkövoimalan tuotanto kulutetaan lähes täysin kiinteistössä.

Järjestelmän suunnittelussa otetaan huomioon kiinteistön sähkönkulutuksen lisäksi sähköliittymään ja kiinteistön sähköjärjestelmän toteutukseen liittyvät rajoitteet ja mahdollisuudet. Tekniset yksityiskohdat määrittelevät usein sen, minkä kokoinen järjestelmä voidaan rakentaa ja millaisella toteutuksella. Katon materiaali ja rakenteet määrittävät pitkälti paneelien mekaanisen asennuksen. Sähköliittymä, sähköpää- ja ryhmäkeskusten toteutus otetaan huomioon järjestelmän suunnittelussa. Lopputuloksena on onnistunut, aikataulussaan toteutettu ja parhaiten kiinteistön sähkönkulutusta ja -käyttöä hyödyttävä järjestelmä.

Yritysten on mahdollista saada 15 % energiatuki koko investoinnille.

Aurinkopaneelit maatiloille

Edullista ja puhdasta sähköä tuottavat aurinkopaneelit voidaan asentaa minkä tahansa rakennuksen katolle tai muulle avonaiselle paikalle.

Sahe-sähkö asentaa aurinkopaneelit tuotantorakennusten katoille sekä maa-asennuksina pelto- ja piha-alueille. Projektin aikana maatilayrittäjänä voit keskittyä omaan työhösi.

Koko projekti hoidetaan avaimet käteen -periaatteella, jolloin toimitus sisältää kaikki asennuksen vaiheet sekä käyttöönoton ja järjestelmän koulutuksen.

Maatilayrittäjien on mahdollista saada 40 % energiatuki koko investoinnille.